Sfeervol middelpunt van Terschelling

Uw bezoek meer dan waard.

  • Sportclubs in Midsland

Sportclubs Midsland

Op sportief gebied zijn er in het dorp Midsland op Terschelling tal van mogelijkheden. Naast diverse sportverenigingen beschikt het dorp over een eigen voetbalveld, natuurijsbaan en zelfs over een kleine skatebaan waar ook BMX’ers terecht kunnen. In de sportzaal van Midsland gelegen bij de VMBO school ‘t Schylger Jouw zijn onder meer de gymnastiekvereniging EDO, volleybalclub  Terschelling VCT’92 en een dansschool actief.


Sportzaal Midsland

De gymzaal in Midsland wordt optimaal gebruikt. Tijdens de schooltijden sporten de leerlingen van de basisschool en het VMBO er onder leiding van een sportdocent. Na schooltijd worden er allerlei activiteiten aangeboden.
Op de maandag maakt gymnastiekvereniging EDO gebruik van de zaal. Vanaf 16.00 uur wordt er ouder-kind gym, gymnastiek (turnen/ springen) en Freerunning aangeboden. ‘s Avonds om 19.00 uur zijn de volwassenen aan de beurt (Callanetics en spiertraining)
Op de dinsdag- en donderdagavond (20.00 uur) maakt de volleybalclub Terschelling (VCT’92) gebruik van de zaal. Op dinsdag wordt er getraind en op donderdag worden er wedstrijden gespeeld (een balletje meeslaan mag altijd natuurlijk).

Dans & Sportstudio Terschelling ; op donderdag, vrijdag en zaterdag worden er door Kyra Meijer verschillende dansvormen voor jong en oud aangeboden. Enkele voorbeelden zijn: streetdance en modern jazz. Tevens wordt er gewerkt met selectiegroepen. Voor meer informatie over de tijden zie: dansenopterschelling.nl

locatieVMBO ‘t Schylger Jouw

Gedurende de zomervakantie kan men bij Sportstudio Terschelling ook deelnemen aan diverse fitness activiteiten op het strand bij Midsland aan Zee.


Voetclub Sc Terschelling

Het voetbalveld is gelegen aan de noordwestzijde van het dorp Midsland. Dit is de thuishaven van voetbalvereniging Sc Terschelling. Het voetbalcomplex beschikt over twee speelvelden waarvan één met kunstgras. Er zijn meerdere teams die gebruik maken van deze velden. Ook worden hier regelmatig competities gehouden.

locatie: Voetbalveld Midsland


BMX en Skatebaan

Bij de ingang van het voetbalveld is een skatebaan welke ook gebruikt kan worden door BMX fietsers. Deze skatebaan is ook voor eilandgasten vrij toegankelijk.

locatie: Voetbalveld Midsland


Schaatsen op natuurijs

Schaatsliefhebbers kunnen als koning winter het toe laat terecht op de IJsbaan te Midsland Noord. Deze natuurijsbaan is beschut gelegen tussen de bomen op het zo genaamde Geitenpark en wordt beheert door Staatsbosbeheer in samenwerking met de IJsclub Nova Zembla. De Meslânzer IJsclub bestaat al meer dan 130 jaar en is daarmee waarschijnlijk de oudste sportvereniging van Terschelling. Lees hier meer over deze ijsbaan.

locatie: IJsbaan Midsland