Sfeervol middelpunt van Terschelling

Uw bezoek meer dan waard.

Kerken in Midsland

In verleden en heden telt men in Midsland en omgeving vijf kerkgebouwen. Momenteel zijn drie kerken in gebruik en kunt u hier ook diensten bijwonen. Daarnaast worden er met regelmaat activiteiten georganiseerd en is er een historische rondleiding in de hervormde kerk midden in het dorp Midsland.

Strieper kerkhof

Eén van oudste kerken van het eiland de St. Maartens kerk stond op het huidige Strieper kerkhof. Deze is in de tachtigjarige oorlog in 1569 door de Geuzen verwoest. De kerk is nooit herbouwd. Wel heeft men na de archeologische opgraving eind jaren zestig de contouren van fundamenten van een houten kapel en van de latere toren en het kerkgebouw aangebracht. Het Strieper kerkhof is vrij te bezichtigen.

lees meer »

Geschiedenis kerk Midsland

Vanaf 1884 kerkten de gereformeerden in een gebouw aan de Zuid-Midslandweg nu woonhuis. Later werd in 1952 de nieuwe gereformeerde kerk gebouwd in de Oosterburen 71. In 1996 verkocht en in gebruik geweest als woning/atelier en heden in gebruik als woonhuis. In 1967 werd de nieuwe kerk ET 10 aan de Heereweg 40 in gebruik genomen. Samen met de in 1961 gebouwde Rooms Katholieke Brandanuskerk aan de Brouwershoekweg 1 en de hervormde kerk midden in Midsland zijn dit de enige drie kerken die in en rond het dorp nog in gebruik zijn. De oude middeleeuwse Willebrorduskerk moest wegens bouwvalligheid in 1880 plaatsmaken voor de huidige kruiskerk, het gezicht van Midsland.

Kerkdiensten bijwonen?

Iedere zondag zijn er verschillende diensten. Kijk voor data en informatie op KerkenOpTerschelling.nl