Sfeervol middelpunt van Terschelling

Uw bezoek meer dan waard.

Midsland aan Zee

In de duinen aan de noordzijde van het dorp Midsland ligt het plaatsje Midsland aan Zee. Een afwisselende geheel van vakantiehuizen op een steenworp afstand van het prachtige Noordzeestrand. Dit strand is erg intrek bij badgasten en eilandbewoners. Er is een strandpaviljoen, ruime parkeergelegenheid en het strand is goed bereikbaar. Gedurende de zomermaanden wordt er door de KNRM toezicht gehouden op de zwemmers.

Een beknopte geschiedenis

In 1929 werd als verlenging van de Heerenweg, de Badweg naar Midsland aan Zee aangelegd.  Bij de overgang naar het strand werd in 1935 strandpaviljoen Rijf gebouwd, dat echter in de 2de Wereldoorlog weer gesloopt werd. Na de oorlog werd een nieuwe danstent opgezet die in 1965 wederom werd gesloten. Na de oorlog werd ook in het duingebied de bouw van recreatiewoningen voortgezet.

Vakantiehuisjes

De vakantiehuisjes lijken hier lukraak in het duinlandschap te zijn neergezet. Het is een frivool geheel van verschillende typen vakantiewoningen. Vele huizen zijn inmiddels verbouwd en hebben een mordernere uitstralling gekregen. De bestemming blijft vooralsnog vakantiewoning en zodoende worden ze niet permanent bewoond. De huisjes worden wel verhuurd aan badgasten. Midsland aan Zee is dan ook een prachtige locatie om je vakantie op Terschelling door te brengen. Vlakbij het strand en op een paar minuten fietsen van het dorp Midsland. Ook bevinden zich in de omgeving diverse bunkers die verspreid liggen in het duingebied. Een enkele bunker wordt bewoond.

Bereikbaarheid

Er bestaat een busverbinding naar Midsland aan Zee, maar er ligt ook een fietspad door het duingebied. Op de fiets kan men alle kanten op. Een zeer ruime parkeerplaats voor fietsen en auto’s treft op loopafstand van de strandovergang. Hier is ook de bushalte.

Dineren aan Zee

Strandpaviljoen de Branding bij Midsland aan Zee ligt op het strand en is sinds 2012 op palen gebouwd. U kunt hier het gehele jaar door terecht voor koffie met gebak, lunch en diner met uitzicht op zee. En heeft u thuis heimwee naar Terschelling bekijk dan de webcam gericht op het strand en de zee.

Bewaakt strand

’s Zomers wordt het strand bij Midsland bewaakt door de KNRM, zodat recreanten veilig de zee in kunnen. Het strand van Terschelling is lang maar met name ook breed. Bij de strandovergangen is het vooral in de zomermaanden druk en gezellig maar je kunt altijd een rustig plekje vinden. Op 1 januari wordt er de Nieuwjaarsduik gehouden.