Sfeervol middelpunt van Terschelling

Uw bezoek meer dan waard.

Eilandschool ’t Schylger Jouw

Aan de rand van Midsland staat ‘Eilandschool ’t Schylger Jouw’ school. Een schitterende locatie centraal op het eiland. Leerlingen van vrijwel alle niveaus kunnen op onze scholengemeenschap terecht. Bij ons haal je je VMBO diploma of doorloop je de HAVO of VWO onderbouw. Wij zijn samen met onze leerlingen trots op onze eilander identiteit en geven hier vorm aan tijdens onze lessen.

lees meer »

Jutten

Trouw aan ons eiland jutten wij. Naast de reguliere lesstof is er voldoende tijd en ruimte voor buitenschools leren, stages, keuze-uren en excursies. Binnen ons leerplein Mens & Maatschappij jutten de leerlingen informatie van verschillende vakken en docenten om met elkaar te werken aan een vakoverstijgend thema.

Ondernemend

Zowel leerlingen als docenten zijn constant in ontwikkeling en op zoek naar mogelijkheden om met elkaar iets op te bouwen. Samenwerkend komen mooie dingen tot stand; een kerstmarkt voor het goede doel, een webshop met eigen Eilandschool producten, een schoolfeest voor alle leerlingen en het jeugdparlement op het gemeentehuis zijn hier enkele voorbeelden van.

Ook voor organisaties & ondernemers is onze eilandschool interessant. Wij hebben gemotiveerde en talentvolle leerlingen die graag stage bij u komen lopen. Daarnaast biedt ons schoolgebouw ruimtes en faciliteiten welke ook door derden gehuurd kunnen worden, zoals de aula (inclusief podium) en een ruime keuken geschikt voor groepen.

Eigenzinnig

Ons eiland is uniek en als Eilandschool doen wij wat bij ons en onze leerlingen past. Hierin mogen we soms eigenzinnig zijn. Een goed voorbeeld is de manier waarop onze onderbouw is ingericht. Leerlingen krijgen de kernvakken (Nederlands, Engels en Wiskunde) aangeboden in een klas met medeleerlingen die hetzelfde niveau volgen. Voor de andere vakken worden de lessen gedifferentieerd gegeven. Een unieke constructie waarbij zowel het sociale aspect als een goede voorbereiding op vervolgonderwijs voldoende aan bod komen.

Respectvol

Samenwerking en respect voor elkaar en voor de wereld waarin wij leven vinden wij belangrijk.

Veilig

Leerlingen móeten zich veilig kunnen voelen, wij doen er alles aan om deze basisbehoefte te kunnen vervullen. Wij zijn een kleinschalige school waar elke leerling gekend en gezien wordt. Door onze brede onderbouw bieden we vrijwel alle gezinnen van het eiland de mogelijkheid om de belangrijke en veilige thuisbasis de eerste jaren van de middelbare schooltijd optimaal te benutten. Door het kleinschalige karakter van de school hebben we laagdrempelig contact met ouders/verzorgers, waardoor we met elkaar zorg kunnen dragen voor onze leerlingen.

Verantwoordelijk

Onze leerlingen worden steeds meer eigenaar van hun eigen leerproces, daarbij gecoacht door de docenten en hun ouders/verzorgers. Een mooie ontwikkeling waarbij we de leerlingen voorbereiden op hun toekomst.

Website: www.schylgerjouw.nl