Sfeervol middelpunt van Terschelling

Uw bezoek meer dan waard.

IJsbaan Terschelling Midsland

De ijsbaan van Midsland is gelegen aan de westkant van het ‘Geitenpark’ te Midsland Noord. Een mooie beschutte plekt omringt met dennenbomen vergroot de kans op ijs tijdens een goede winter. Het beheer van de ijsbaan wordt verzorgt door ijsclub ‘Nova Zembla’. Deze ijsclub bestaat al sinds 30 december 1886!

De ijsbaan is ’s avonds verlicht en er staat een ‘koek en zopie tent’. Er worden ijs en weder dienende, priksleeën, korte- en langebaanwedstrijden georganiseerd. Slechts voor enkele euro’s kun je lid worden maar ook gasten van buitenaf zijn welkom en kunnen voor een kleine vergoeding rondjes rijden op natuurijs en genieten van de mooie omgeving.

lees meer »

Geschiedenis van de schaatsbaan van Midsland

In 1999 raakte de Midslander ijsclub ‘Nova Zembla’ zijn oude ijsbaan kwijt. Dit was het gevolg van de uitbreiding van het dorp in 1999 in Noordelijke richting, waar nieuwbouwwijk de ‘Noordermiede’ nu ligt. Staatsbosbeheer liet op de westelijke helft van het ‘Geitenpark’, een grasland gelegen tussen de Duinweg en het Koreabos, een nieuwe ijsbaan aanleggen voor de Meslânzers. De oplevering was 31 december 1999. Echter pas begin 2009 was er een echte winter en  kon ijsclub ‘Nova Zembla’ de eerste schaatsers verwelkomen. Meer over de geschiedenis van deze 130+ jarige ijsclub lees je hier.

Schaatsen in de duinen

In de duinen bij Midsland aan Zee zijn diverse duinplassen welke in de winter bevriezen en waar geschaatst kan worden. Zorg dat u hier altijd samen met iemand anders schaats. Wist u trouwens dat het vroeger mogelijk was om door de duinen van West Terschelling naar Midsland te schaatsen. Er was toen veel minder begroeiing en het duingebied was natter. Misschien waren de winters ook strenger, maar wie weet kan er ook dit jaar weer geschaatst worden.