Sfeervol middelpunt van Terschelling

Uw bezoek meer dan waard.

De Terschellinger Goud- en zilversmederij

Al meer dan 20 jaar, unieke sieraden uit eigen atelier. Ambachtelijk, eigentijds en verrassend. Strandvondsten, Terschelling en “Brandora” collectie Ook bent u van harte welkom voor: Reparaties Ontwerpen / creëren van nieuwe sieraden Smelten, veranderen of samenvoegen van oude sieraden.

lees meer »

Naast ons eigenzinnige assortiment bieden wij u natuurlijk unieke sieraden uit eigen atelier. We werken met verschillende metalen zoals goud, zilver, titanium en edelstaal. Ook gebruiken we diverse edelstenen. Inspiratie komt van ons mooie eiland, denk aan de zee, de duinen en het bos. Daarnaast maken we ook kleine collecties.

De Strandvondsten collectie

Onze allereerste collectie. Deze bestaat uit een serie sieraden, met als basis: schelpen van het Terschellinger strand en wad. Hiervan wordt een model gemaakt om het uiteindelijke sieraad te kunnen gieten. Verkrijgbaar in het zilver, combi zilver/goud en volledig goud. Deze collectie kenmerkt zich door wisselende modellen.

De “Brandora” collectie

De eerste kraal die we maakten was de Brandora, een zilveren Brandaris kraal, als eerbetoon draagt deze collectie nu zijn naam. We hebben deze collectie uitgebreid, met een kokkel, alikruik, vogel, zeehond, schakel, zeester, drenkelingenhuisje en zee-egeltje. Elk jaar proberen we een nieuw ontwerp te maken. Alle kralen zijn handgemaakt en passen op alle bekende kralensystemen zoals; Pandora, Trollbeads enz. De kralen zijn gemaakt van 925 zilver.

De Terschelling collectie

Deze sieraden zijn geïnspireerd door de vorm van het eiland, soms overduidelijk, en soms alleen zichtbaar als je het weet. Deze serie is verkrijgbaar in het zilver, combi zilver/goud en volledig van goud.
Bij de Terschelling collectie hoort natuurlijk ook een Brandaris lijn, dit zijn oorbellen, hangers en bedels van de Brandaris in 3D. Binnenkort komt de cranberry lijn erbij.

Komende kleine series

* Met barnsteen, echter we zijn wel afhankelijk van hoeveel we vinden.
Wel kunnen we natuurlijk altijd een sieraad maken van een door u zelf gevonden stukje barnsteen !

* Met geoxideerd koper wat is opgedoken / opgevist uit de Noordzee. (op = op)

* Van sieraden gegoten in ossa sepia (zeeschuim)

Kom gerust eens kijken bij de Terschellinger goud en zilver smederij !