Sfeervol middelpunt van Terschelling

Uw bezoek meer dan waard.

Bekijk de evenementen kalender: evenementen Agenda 2024 »

Speciale Kerkdienst

Op zondagochtend opent de Meslânzer kerk haar deuren. De Fjoertoer is de wandeling die zich beweegt naar het licht, terwijl het onderweg steeds donkerder wordt. Bakens van licht wijzen je onderweg de weg naar de Toer. De dag erna, zondag 8 april, wordt er in dezelfde kerk in Midsland een kerkdienst gehouden. In deze viering wordt aandacht besteed aan de wandelaars uit het Evangelie van Lucas.

Ze wandelen 11 kilometer van Jeruzalem naar Emmaüs. Het verhaal over de wandeling van de Emmaüsgangers doet de vraag rijzen welke kant wij op lopen: richting de opgang of de ondergang van de zon? De wandelaars van de Fjoertoer lopen 7 april uiteindelijk naar het licht, het licht van de Brandaris.

Maar hoe vaak lopen we in ons leven de omgekeerde richting, doordat onze hoop, onze verlangens, onze verwachtingen en idealen de bodem in zijn geslagen. We vervolgen dan een EIGEN weg, en waar deze naartoe loopt? Geen idee. Zo is het ook vaak gesteld met de Emmaüsgangers van deze tijd. Mensen die je overal ter wereld kunt tegen komen. Dus ook op Terschelling tijdens de Fjoertoer. En voor al die mensen is het enorm belangrijk dat zij op hun levensweg iemand tegenkomen die een tijdje met hen optrekt, iemand die belangstellend vraagt wat er aan de hand is, waar ze mee zitten.

Kerken in Midsland

jaaroverzicht » home »