Sfeervol middelpunt van Terschelling

Uw bezoek meer dan waard.

Historische wandeling Midsland

Un loopke deur de tyd

Winkelen, uitgaan en ontspannen in Midsland is winkelen, uitgaan en ontspannen in een dorp met een roemruchte geschiedenis. Die geschiedenis is niet alleen iets van vroeger: het is een actief onderdeel van het heden. Het heeft ons dorp gevormd en het leeft nog altijd in onze gewoonten en gebruiken. Nee, Midsland is geen Openlucht Museum dat om vijf uur dichtgaat en waar dan niemand achterblijft. Hier is het verleden niet dood en in onze eigen tijd vlechten wij er onze eigen manier van wonen, werken en leven doorheen.

Daar willen wij u graag iets van laten meebeleven. Want als u ons bezoekt, mag u ook weten hoe wij geworden zijn wie we zijn. Daarom nodigen wij u met plezier uit voor een wandeling door onze geschiedenis. ´Un loopke deur de tyd` in uw eigen tempo en met uw eigen pauzes – ontspannen, zoals wij onze gasten graag zien!

Wandelgids bestellen »

De wandelroute

De route door het dorp en een stukje van de polder (klik op de afbeelding om te vergroten).

Het ´loopke` voert u langs 28 locaties in en om Midsland en met het boekje in de hand, ziet u door evenzovele ´sleutelgaten` belangrijke stukjes uit ons verleden. En als een wandeling van anderhalf á twee uur u niet past: u kunt het onderbreken waar en wanneer u wilt, om uw  ‘loopke’’ op een ander moment weer voort te zetten.

De wandelgids

De Historische wandeling Midsland, ´Un loopke deur de tyd` – 2de druk – is voor € 4,99 verkrijgbaar bij o.a. Boekhandel Rosenberg, VVV Terschelling en natuurlijk bij diverse winkels in Midsland.

bestel nu »

Uitreiking van het eerste exemplaar van de wandelgids door Henjo Hekman aan de Burgemeester van Midsland, Peter van Riesen.

Wij wensen u veel ´loopkes` door ons mooie Midsland!