Sfeervol middelpunt van Terschelling

Uw bezoek meer dan waard.

Boekhandel Rosenberg

Wij zijn een winkel met een zeer ruim assortiment en u kunt bij ons terecht voor, boeken, tijdschriften, wenskaarten, kantoorartikelen, cartridges, puzzels en spellen, waaronder Monopoly-Terschelling en niet te vergeten een groot assortiment eilander boeken!

lees meer »

Boek- & Kantoorboekhandel Rosenberg bestaat 100 jaar

1ste generatie: 1916-1951
De geschiedenis van ons bedrijf gaat terug naar het jaar 1916 toen mijn grootouders op 16 november van dat jaar een boekwinkel overnamen in het dorpje Bovenkerk, iets onder Amstelveen aan de Noorddammerlaan.
Ze verkochten daar van alles; o.a. tabak, kantoorbenodigdheden en galanterieën en hadden tevens een advertentiebureau.
Zij bleven de winkel runnen, door de moeilijke oorlogsjaren heen, tot 1951.

2de generatie: 1951-1988
In 1951 namen mijn ouders het over. Zij bouwden het bedrijf flink uit. Rosenberg werd een gerenommeerde naam in Amstelveen en omstreken. Mede doordat geleverd werd aan vele scholen en bedrijven in de omgeving.
Ze werden in de jaren 70 vooral bekend om de vele leveranties van school-boeken. Later, in de 80-er jaren, werd vooral aan bedrijven in de omstreek, vele kantoor- artikelen geleverd. Zij zetten het bedrijf voort tot 1988.

3de generatie: 1988-heden
In 1988 kwamen wij aan het roer.
Nog steeds op de Noorddammerlaan in Bovenkerk maar vanaf 1993 ook nog met een vestiging in de nieuwe wijk van
Amstelveen: de Westwijk. Daar hebben we een tweede zaak in het winkelcentrum geopend. Tot 1996 hebben we twee winkels gehad. Na de sluiting van de vestiging op de Noorddammerlaan (na bijna 80 jaar!) hebben we ons geconcentreerd op de nieuwe winkel die steeds verder groeide, met in 1999 na een flinke verbouwing, een grote speelgoedafdeling.
Tot het jaar 2001. Toen zijn we verhuisd naar Terschelling, waar we de boekhandel in de Oosterburen in Midsland overnamen.
Boeken, tijdschriften, wenskaarten, kantoorartikelen, luxe schrijfwaren, puzzels & spellen en leuke cadeauartikelen zijn de kernpunten van ons assortiment. En nu dan, na precies 100 jaar, hebben we het unieke spel Monopoly-Terschelling uitgebracht!

Als u op het eiland bent moet u beslist eens binnen komen !!!