Sfeervol middelpunt van Terschelling

Uw bezoek meer dan waard.

Bekijk de evenementen kalender: evenementen Agenda 2022 »

Kunst in de Kerk

Een zilte bries betovert de Midslander kerk
Eilander kunst in beeld, woord en kleur. Dat is Kunst in de Kerk, de jaarlijkse tentoonstelling in de Meslânzer kerk. Dit jaar zorgt het thema ‘Zilte Bries’ voor een mooie balans.

Het zijn niet de minste namen die dit jaar de kerk van Midsland omtoveren tot een bijzondere expositie, Eke van Mansveld, Loes Vredeveld, Janni Klein, Leo van der Ploeg, JettyAkkerman en Thijs Schaap, het zijn gevestigde namen en verrassende nieuwkomers op het schildersdoek. De fotografen zijn Anno Smit en Jan Huneman, bekend van hun fraaie natuurbeelden. Els Terpstra-Verheul is keramiste en vertaald haar eiland gevoel in haar werk, en de ‘Eilanddichter van 2018’, Ina Schreuder verbeeldt de kunst van het woord.

Ieder jaar is het weer verrassend hoeveel creativiteit Terschelling te bieden heeft. Op maandag 15 oktober is de opening van de expositie om 14 uur. Dagelijks is de kerk open van 14 tot 17 uur. Op woensdag 24 oktober is de kerk ook tijdens de heksenmarkt open tot 20.00 uur. De toegang tot de kerk is gratis, maar een vrijwillige bijdrage voor het onderhoud van het monumentale gebouw is zeer welkom.

Kunst in de Kerk

jaaroverzicht » home »